Sziasztok!

Mi vagyunk Gabi és Robi, az Ecogönc, a ZüMMIZéRIA és a LuLuLand webáruházak tulajdonosai.

Szeretnénk megosztani veletek a céljainkat és az alapelveinket, illetve azt, hogy hogyan fogunk együtt egy jó célt támogatni!

Hogyan jött az ötlet?

Egy ideje már foglalkoztatott minket a gondolat, hogy saját vállalkozásba kezdjünk, a legnagyobb dilemmánk viszont az volt, hogy hogyan tudnánk úgy létrehozni egy vállalkozást, hogy azzal a lehető legkevésbé terheljük a könyezetünket.

Gondosan válogatott termékeink vagy környezetkímélő módon, vagy újrahasznosított anyagokból készülnek, így csökkentve ezzel az ökológiai lábnyomunkat.

Egyúttal szeretnénk felhívni a figyelmet a környezetvédelem fontosságára is, és megkönnyíteni számotokra, hogy segítsetek.

tisztítsuk meg együtt az óceánokat!

Mivel a műanyagszennyezés az 1950-es évek óta folyamatosan növekszik és egyre nagyobb problémákat okoz, ezért úgy döntöttünk, hogy vállalkozásunkkal olyan szervezet számára nyújtunk támogatást, akik azon munkálkodnak, hogy megtisztítsák óceánjainkat a műanyag hulladéktól, illetve az ezt végző dolgozók számára megélhetést biztosítson. A Plastic Bank nevű oldal pontosan ezzel foglalkozik és az ő rendszerük biztosítja számunkra a támogatás megfelelő helyre és személyeknek való elhelyezését. 

Minden vásárlásodból 5%-ot ide juttatunk és célunk, hogy hivatalos partnerré váljunk.  Minden vásárlás után egy kitűzőt kapsz ajándékba, ami emlékeztetni fog arra, hogy jót cselekedtél. Egy hátizsák megvásárlásával általad legaláb 5 kg műanyagszemét már eltávolításra kerül az óceánból, ami nagyjából 250 db műanyagpalackot jelent.

0 kg
Műanyaghulladékot távolítottunk el az óceánokból veletek közösen és a Plastic Bank jóvoltából!

Környezetbarát csomagolás!

Igyekeztünk olyan csomagoló anyagot találni Nektek, amivel nem kell aggódnotok amiatt, hogy mi lesz a sorsa a szemétbe kerülés után, ugyanis garantáltan le fog bomlani, így legalább ezzel nem szennyezzük a környezetünket. A csomagoló anyagok tárolása száraz, fénytől védett helyen történik, így nem kell attól tartanotok hogy mire megérkezik hozzátok a csomag az már éppen bomlás alatt lesz!

De mégis milyen anyagokból áll?

PBAT biopolimerből és PLA-ból, ami egy biológiai úton lebomló, hőre könnyen lágyuló műanyag, amit növényekből állítanak elő. Lebomlásuk során nem hagynak káros maradványokat maguk mögött és hihetetlen alacsony hatású energiaforrásnak számítnak.

Otthoni komposztálás során 120 nap után, ipari körülmények között pedig 60 nap alatt bomlik le.