Gyakran ismételt kérdések

A szállítási idő 2-3 munkanapot fog igénybevenni. 

Az ECOgönc csak webáruház formájában műküdik, így nincs lehetőség személyes átvételre.

Ha bármilyen kérdésed van a rendeléseddel kapcsolatban, első sorban e-mailben, vagy Facebook-on tudsz elérni minket a legegyszerűbben és leggyorsabban. Fontosnak tartjuk a fejlődést, így szívesen fogadunk olyan üzeneteket is, amelyben megosztjátok véleményeteket és észrevételeiteket az oldallal, a termékekkel és az elkészült mintákkal kapcsolatban is! 🙂

E-mail cím: hello@ecogonc.hu

Facebook oldalunk: ECOgönc

Instagram: ecogonc_hungary

Az oldalon lehetőséged van biztonságosan bannkártyával fizetni a Paylike  rendszerén keresztül, közvetlen banki átutalással is, viszont ha inkább a személyes készpénzes fizetés lenne számodra ideális, akkor válaszd az utánvét lehetőséget. A készpénzes vásárlás utánvétkezelési költsége 490 Ft.

A kukorica alapú biopolimer 120 nap alatt komposztálódik, így ez jelentősen környezetbarátabb megoldás, mint a hagyományos nejlon használata. Otthoni és kereskedelmi komposztra is egyaránt tanúsított.

A biopamut létrehozása olyan anyagokkal és eljárásokkal történik, melyeknek a lehető legkisebb a környezetre gyakorolt hatásuk. A termesztés során visszaállítják a talaj termőképességét és nem használnak vegyszereket sem. A termőképes állapotot vetésforgóval és természetes trágyával tartják fent. Nem alkalmaznak génmódosított magvakat az ültetésnél és összegyűjtött esővízzel végzik az öntözést. 

Az ültetést és a betakarítást is kézzel végzik, ezzel a módszerrel előzik meg a termőterület “kizsigerelését”. Ez által munkát és megélhetést biztosítanak a farmon dolgozóknak.

Az organikus pamut használata segít csökkenteni a termelés széndioxid lábnyomát, mivel a termesztése nem rongálja a termőföldeket és a kitermelése 70 %-al kevesebb vizet és 65%-al kevesebb energiát igényel, mint a hagyományos pamuté.

Az újrahasznosított poliésztert leggyakrabban PET palackokból készítik. Ezeket hőkezelésik és textilrostokat majd fonalat állítanak elő belőlük. A táskák esetében feltüntettük, hogy az aktuális termék hány db műanyag palack felhasználásával készült.

Minden vásárlásból befolyt összeg 10%-t tovább adományozzuk egy olyan szervezetnek, aki szívén viseli az óceánok sorsát. Ezt hónap végén kerül összesítésre és egyben kerül kiutalásra. A Plastic Bank azért küzd, hogy megtisztítsa az óceánokat a műanyag hulladékoktól és egyúttal munkát és megélhetést biztosítson a szegényebb országokban élők számára. 

Minden vásárlás mellé egy óceános kitűzőt is küldünk ajándékba, ami azt jelképezi viselőjének, hogy hozzájárult egy nemes célért való küzdelemhez!